Angliai előadásai

Bethlen István: Angliai előadásai

Bethlen István november 22-től november 30-ig Nagy-Britanniában négy előadást tartott a magyar békerevízió problémáiról. Ezek szövegét tartalmazza a kötet.

“Nem lehet a területi revíziót sem megkerülni, sem kijátszani.
Újabban abból a táborból, amely érthető okokból erre mindent elkövet, egy megtévesztő jelszó indíttatott útnak, amely szerint nem arra van szükség, hogy a határok revideáltassanak, hanem a határok eltüntetésére van szükség a kisebbségi jogok liberális kezelése és kiépítése révén.
Azok hangoztatják, akiknek módjukban áll ezt két hét alatt valóra is váltani és ezzel be is bizonyítani, hogy ez az eljárás a helyes.
Miért nem fegyvereznek le akkor bennünket azzal, hogy ezt valóban keresztülviszik? Hiszen minden szónál szebben beszél a tett. És egy rövid experimentum tényeivel szemben minden argumentum hiábavalóvá válna.
Azok hangoztatják ezt azonban, akik ugyanakkor, amikor e szót szájukon kiejtik, népszámlálási trükkökkel népes magyar városok lakosságának az ajkán némítják el a magyar szót, akik ugyanakkor kisebbségeik egész sajtóját egy tollvonással letiltják, vezetőiket bebörtönzik, egyesületeiket lezárják és vagyonukat elkobozzák.”

Szerző

Bethlen István

Cikkszám: 9786155601323 Kategóriák: , , ,

2 296 Ft

További információk

Szerző

Bethlen István

Kiadó

ATTRAKTOR Könyvkiadó Kft.

kiadas

kotes

puhatáblás, ragasztókötött

terjedelem

126 oldal