Borászati technológia
Eperjesi Imre: Borászati technológia
Ez a mű az érett szőlőtől a palackozásig tartó technológia nagyon bonyolult, sok odafigyelést és tudást követelő szakma minden mozzanatát ismerteti.
A bor minősége függ
– a jól választott szőlőfajtától és a termőhelyi viszonyoktól,
– a szőlő érettségétől és betakarításának módjától,
– a borkészítési technológiától (szőlőfeldolgozás, mustkezelés, erjesztés),
– a bor kezelésétől a tisztító és stabilizáló eljárásoktól, a borharmónia kialakításától,
– a bor érési viszonyainak szabályozásától,
– a bor tárolásának körülményeitől.
E munkafolyamatok után következik a bor palackozása, s így jut el a kereskedelembe, a borkedvelő fogyasztóhoz.
A könyv mindezeket a technológiai folyamatokat egy-egy fejezetben ismerteti, amit az érzékszervi vizsgálatok és a fogyasztási szokások alakulásának leírása zár.
Eperjesi Imre sok évtizedes bortechnológiai és oktatói gyakorlata, írói tapasztalata egy letisztult, lényegre törő, a mára kialakult borkultúrának megfelelő újdonságokat is tartalmazó könyve nélkülözhetetlen a felnövekvő borásznemzedékek számára.
A Borászati technológia első tagja annak a trilógiának, amit a Kállay Miklós: Borászati kémia és Magyar Ildikó: Borászati mikrobiológia című munkái követnek.
3 420 Ft
További információk
Szerző | Eperjesi Imre |
---|---|
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
kiadas | 2010 |
kotes | cérnafűzött, keménytáblás |
terjedelem | 314 oldal |
Kapcsolódó termékek
-
1 277 Ft
-
1 140 Ft
-
1 885 Ft
-
1 480 Ft
-
2 584 Ft
-
1 444 Ft
-
3 036 Ft
-
Lösungsschlüssel-Transkription der HV-Texte-Wörterverzeichnis
Szerző Pákozdiné Gonda I.; Olaszy Kamilla
912 Ft -
2 272 Ft
-
1 596 Ft
-
3 499 Ft
-
3 762 Ft