Házi pálinkafőzés
Csarnai Erzsébet; Békési Zoltán: Házi pálinkafőzés
Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy “pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető. A pálinkához nem adható tömény vagy hígított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni.”
Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén (könyvünk 6. fejezete) kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra (2. fejezet). A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés ( 3. fejezet ).
Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról az ötödik fejezet szól.
Szerző | Csarnai Erzsébet; Békési Zoltán |
---|
2 204 Ft
További információk
Szerző | Csarnai Erzsébet; Békési Zoltán |
---|---|
Kiadó | Mezőgazda Kiadó |
kiadas | 2010 |
kotes | cérnafűzött, keménytáblás |
terjedelem | 158 oldal |
Kapcsolódó termékek
-
1 277 Ft
-
4 096 Ft
-
1 885 Ft
-
3 036 Ft
-
1 140 Ft
-
1 140 Ft
-
1 892 Ft
-
1 140 Ft
-
1 480 Ft
-
1 368 Ft
-
3 420 Ft