Projekt- és beruházásfinanszírozás Magyarországon

Horváth S. Attila, Koltai József, Nádasdy Bence: Projekt- és beruházásfinanszírozás Magyarországon

A strukturált finanszírozási formák magyarországi helyzetét és hátterét mutatja be a könyv, rendkívül alapos és részletes munka, emellett olvasmányos is — nem utolsósorban az esettanulmányoknak köszönhetően. Hasznos szakkönyv nemcsak a pénzügyi szakma, hanem a jogászok, mérnökök, közigazgatásban dolgozók számára is. Ajánlom minden érdeklődőnek a Projekt- és beruházásfinanszírozás Magyarországon című könyvet abban a reményben, hogy segítségével számos sikeres projektfinanszírozás valósul meg a gazdasági szereplők együttműködésével Magyarországon.

Vida József, a Takarékbank Zrt. elnöke

Ha okosan csinálják, a strukturált finanszírozás mindenki érdekét szolgálja: az infrastruktúra és a nemzetgazdaság hosszú távon fejlődik, a tulajdonosok és a finanszírozók nyereséget realizálnak. Ehhez azonban be kell tartani az ügyletek alapszabályait, amelyeket ez a könyv részletez.

Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója

Nyolc éve jelent meg a könyv első kiadása, Magyarországon hiánypótló műként. Éppen akkor, amikor a bankoknak a projektfinanszírozási hitelek okozták az egyik legnagyobb fejfájást. Még az is lehet, hogy ha pár évvel korábban elérhető és bemutatja a tranzakciók alap-szabályait a piaci szereplőknek, akkor a bankok veszteségleírásai is kisebbek lehettek volna … A második kiadás aktualizált esettanulmányai, az új Ptk. alapján módosított és fókuszáltabb jogi hátteret bemutató rész és a Magyar Nemzeti Bankkal együttműködésben megszületett, a rendszer-kockázatokra és piacszabályozásra vonatkozó részek újabb, a hazai szakirodalomban korábban meglévő űrt töltenek ki.

Bán Zoltán, a Net Média Zrt. (Portfolio.hu) vezérigazgatója

Gyakorló finanszírozóként is nagy élvezettel és örömmel forgattam a kiadványt, és szívből gratulálok a szerzőknek, akikkel nemcsak szigorúan vett szakmai munkakapcsolat, hanem személyes barátság is összeköt. Mit is kívánhatnék, mint sikerekben gazdag, eredményes, a könyv által is közvetített, szakmailag igényes és tisztességes munkát minden kedves olvasónak!

Sass Pál, a Takarékbank Zrt. vezető üzleti tanácsadója

A könyv a Strukturált finanszírozás Magyarországon című könyv új, átdolgozott kiadása

Szerző

Horváth S. Attila, Koltai József, Nádasdy Bence

Cikkszám: 9786155669415 Kategóriák: , , ,

6 970 Ft

További információk

Szerző

Horváth S. Attila, Koltai József, Nádasdy Bence

Kiadó

Alinea Kiadó

kiadas

kotes

kemény kötés

terjedelem

470 oldal